Klicka här för mer information om qrs Klicka här för mer information om qrs Klicka här för mer information om qrs Klicka här för mer information om qrs Klicka här för mer information om qrs Klicka här för mer information qrs
» STARTSIDAN » INFORMATION » PRODUKTER » FALLBESKRIVNINGAR » QRS SKOLAN » KONTAKT
På Svenska tack! Suomeksi kiitos! Auf Deutch bitte!
Kan QRS-terapi åstadkomma
Efter 15 år med svåra smärtor, högt blodtryck och slutligen svår njurcancer kom MarieAnne till en punkt i livet där läkarna sa att de inte kunde hjälpa henne.

Först då lät hon sig övertygas av en nära bekant att prova på QRS (Quantron Resonance System) och ett helt nytt sätt att se på sin situation - med kroppens energi som utgångspunkt.
Från att ha några få månader kvar att leva till att nu 3 år senare vara ute och resa och ha en vanlig vardag med sin QRS som enda medicin, så känns beslutet som ett mirakel. Men troligtvis är det enbart en logisk konsekvens av hennes nya sätt att behandla sin sjukdom.

Sjukdomsbild

Det är en lång historia om smärta som vardag. Den inleddes 1988 då MarieAnne fick svåra smärtor och låg inlagd 6 veckor på Rehab i Jönköping och fick smärtstillande mediciner. Hon blev hemskickad och ordinerad smärtlindring i form av en "himla massa tabletter", som hon själv uttrycker det. Efter sammanlagt 8 veckors utredning på Rehab i Jönköping, med start hösten 1991, fick hon diagnosen fibromyalgi.
Hon blev sjukskrivning till hälften våren 1992. 1994 låg hon inlagd på nytt. Denna gång på 5 veckors "smärtskola".
"Smärtläkare gav mig det morfinbaserade läkemedlet Vioox, vilket var det första läkemedel som jag mådde bra av. Jag blev därför jätteledsen när de tog bort det."

Efter knappa tre år av ständig akupunktur slutade MarieAnne att svara på behandlingen. ? Min smärttröskel minskade enormt. Det gjorde jätteont när han stack i nålarna, tårarna bara sprutade, berättar hon.

"5-6 år klarade jag halvtid". Hon drogs med hög sänka, var trött, hade ont och blev som en följd sjukskriven mer och mer. 2002, 58 år gammal, fick hon hel sjukpension.

Oktober 2006 fick jag en otrolig smärta i vänster axel. Jag trodde givetvis att det berodde på fibromyalgin. Jag fick 2 kortisonsprutor, 1/månad. Det gick inte över, efter röntgen i Gislaved skickades jag vidare på skivröntgen i Värnamo. Skivröntgen visade på en metastas i axeln.

"Metastas " jag hade ju hört ordet förut, men kunde inte för mitt liv komma ihåg vad det var. Sedan slog det mig, och jag frågade läkaren: "menar du att jag har cancer?".
- Ja svarade han. Men vi har inte hittat huvudtumören ännu.
"Jag mådde jättedåligt ett par veckor innan jag kom in på kirurgen i Värnamo där de opererade bort min ena njure samt ett 20-tal underhudsmetastaser".
"I Feb 2007 skickades jag till Onkologen i Jönköping. För att ta död på metastasen i axeln med hjälp av strålning".
Där fick jag då det nedslående beskedet att min typ av cancer inte gick att bota.
Efter strålningen satte man, i mars 2007, in Bromsmedicin i form av tabletter med det chockartade läkaruttalandet att "vi kan inte lova dig mer än 6 månader att leva".
"Det slog ner både mig och min man, vi sa inte ett ord till varandra fören vi kommit flera mil från sjukhuset".
Samtidigt fortsatte man operera bort ett 10-tal underhudsmetastaser
Februari 2008 läktes inte operationssåret utan det fick klippas upp och man prövade under 8 veckor på alla sätt att få det att läka med hjälp av all tillgänglig expertis på Gnosjö Vårdcentral och Värnamo Lasarett. Men inget hjälpte.

Då skrev hon ner hur hon ville ha sin begravning och började ta adjö av sina vänner.
Hon uppvaktade sina barn och barnbarn i förväg på deras kommande födelsedagar.
Hennes man slutade jobbet för att vara tillsammans med henne de sista månaderna.
Han satt upp flaggstång så att han skulle slippa ringa runt till grannarna och tala om när det var slut. Allt var svart!

Vändningen.

Då lät sig MarieAnne övertygas av grannen att pröva QRS något hon kände till men alltid betraktat som "sådant där hokuspokus".
Hon kontaktade Kai Boman och frågade om han trodde att QRS- utrustningen skulle kunna hjälpa till att läka hennes så besvärliga sår, som dessutom satt så illa att hon knappast kunde ha byxor på sig. Kai som hade sett större sår läkas med hjälp av QRS-en ,var helt övertygad om att det skulle gå. Han lärde henne på några minuter hur hon kunde behandla sig själv.


Läget idag känns som ett mirakel.
Det enda MariAnne klagar på idag är att hon fått tillbaks kilona som hon tappade när hon var sjuk!
Det enda MariAnne klagar på idag är att hon fått tillbaks kilona som hon tappade när hon var sjuk!

Då började hon tro på QRS - terapin. Se mera på www.qrs.nu
Under tiden fick hon en ny bromsmedicin. Den nya bromsmedicinen som onkologen provade på henne gjorde henne så sjuk att hon knappast kunde vara uppe på dagarna.
Oktober 2008 tog hon ett dramatiskt beslut att satsa på att må så väl som möjligt den tid hon har kvar här på jorden. Hon slutade med bromsmedicinerna!
Nu litade hon helt på sin QRS - utrustning som hon använder 20 min 3ggr per dag,
som fungerar som en batteriladdare, för att fylla på energi på cellnivå.
Hon hade dessutom tagit till sig Kais tankar om Livet Hjul.

Se Kais Artikel i Svenska smärtföreningens tidning
"Leva utan smärt" 2-2009 som heter "Livets Hjul".

Hon hade även lyssnat på Dr Kajs-Marie Nordells föredrag om QRS på Hälsomässan i Växjö .

Se Dr Kajs-Maries Artikel i "Leva utan smärt" 3-2009
"Att få smärtlindring UTAN BIVERKNINGAR"

I Nov-Dec 2008 började hon märka att hon inte behövde så mycket morfin tabletter mot fibromyalgin längre.
I Jan- 2009 behövde hon inte längre ta sin smärtmedicin alls, den som hon ätit i 15 år!
I April 2009 var hennes blodtryck så bra att man tog bort hennes blodtrycksmedicin som hon haft i över 10 år!

När hon nu ändå levde, trots läkarnas dödsdom och inte heller hade några smärtor
så var det som att få ett nytt liv. Ett nytt liv där man inte hela tiden måste lägga all energi på att hålla fysisk och psykisk smärtan borta.

Energin kunde istället satsa på att göra saker man drömt om.
Hon tog sin man och sin QRS med sig och började resa i välden!
Sedan Maj 2008 har hon och hennes man hunnit besöka Österrike, Cypern, Mallorca och Schweiz. Hon har också besökt barn, barnbarn, övriga vänner och släktingar runt om i landet.


Av Kai Boman, kai.boman@novato.se - Publicerad: 04/02/2014 5:54:00 pm
Tillbaka till toppen av denna artikeln ^ Diskutera mer i QRS Forum
Novato Medic AB  |  Grimsholmsvägen 20, 311 92 Falkenberg  |  Tel: 0370-33 36 75  |  E-mail: novato@qrs.nu